• Vereniging Circulair Friesland wordt mede mogelijk gemaakt door:

De economie van de toekomst

De Vereniging Circulair Friesland is  een samenwerkingsverband tussen bedrijven, overheden en kennisinstellingen. Wij zetten ons in voor de Friese economie van de toekomst: een circulaire economie.

Food Trend College: Bionica, een additionele innovatiemethode voor de AgriFood sector

Datum: 21 februari 2018 Locatie: Hogeschool Van Hall Larenstein, Agora 4 Leeuwarden
Food Trend College: Bionica, een additionele innovatiemethode voor de AgriFood sector

Heeft jouw bedrijf een complex technologisch probleem? Bekijk het eens vanuit een andere invalshoek! Tegen elk probleem is de natuur al aangelopen. Dat zorgde de afgelopen 3,8 miljard jaar voor slimme en energiezuinige oplossingen. Bionica is het toepassen van deze kennis uit de biologie in de techniek. Daarmee kunnen producten en processen verbeterd worden of er ontstaan compleet nieuwe vindingen. Bijvoorbeeld: vogelnestjes als inspiratie voor verpakkingsmateriaal, een grijper op basis van beenvisvinnen, een olifantenslurf om kwetsbare groenten en fruit te hanteren en een eetbare verpakking die oplost in water gebaseerd op de druivenschil.

Mauro Gallo, de nieuwe lector Biomimicry (Professor of Applied Sciences) bij Aeres Hogeschool Wageningen, Inholland Delft en Van Hall Larenstein Leeuwarden zal aan de hand van voorbeelden uitleggen hoe Bionica kan bijdragen aan innovatieve ontwikkelingen en verbetering van producten of processen in de AgriFood sector. Daarnaast zal nog een bedrijf haar ervaring met Bionica toelichten en worden voor MKB-ers de mogelijkheden uitgelegd om deel te nemen aan het Bionica in het MKB project, om samen met Bionica experts te kijken naar de technologische uitdagingen vanuit een andere invalshoek.

Het definitieve programma ontvang je twee weken van tevoren. De middag wordt afgesloten met een borrel. 

Food Trend Colleges
Dit Food Trend College is de laatste in de serie van 10 colleges, die samen met de andere groene hogescholen in Nederland zijn georganiseerd. Hierbij stonden steeds actuele onderwerpen centraal die passen binnen de onderzoekslijnen van de betrokken lectoren aan de hogescholen. Op deze manier willen de hogescholen het MKB inspireren en de dialoog met hen en met experts aangaan om op actuele thema’s in te spelen.

Aanmelden
Meld je voor 9 februari aan via deze link. Deelname is gratis, dankzij de ondersteuning van het Centre of Expertise Food.

Praktische informatie
Wanneer? 21 februari, 15.00-18.30
Waar? Hogeschool Van Hall Larenstein, Agora 4 Leeuwarden